Guerilla Marketing este o strategie de marketing concepută în vederea promovării unor produse/servicii într-o manieră neconvențională și cu un buget redus. Folosirea unui buget limitat este compensată prin aplicarea unor idei atipice care atrag atenția publicului la modul direct, personal și memorabil. În general, această strategie se aplică în plină stradă sau în alte locuri publice, precum centrele de cumpărare și parcurile, adică acolo unde sunt mulți oameni. Iată un exemplu: Împărțirea unor fluturașe în cadrul unui sărbători publice, fără a avea o legătură cu tema respectivului eveniment, dar profitând de această oportunitate de adresare către un număr mare de oameni.
Pentru ca o campanie de guerilla marketing să atingă potențialul maxim aceasta trebuie să îndeplinească cel puțin o parte din următoarele caracteristici ale impactului:

Complet neașteptat
Campania aleasă de guerilla marketing trebuie să reprezinte un concept ce nu a mai fost întâlnit, care să trezească interesul și curiozitatea celor ce interacționează cu ideea. Situația poate fi creată folosind obiecte uzuale în locuri neobișnuite. Surprinderea va crește atenția participanților la campanie și la mesaj.
Drastic
Campaniile de gueriila marketing au ca factor definitoriu faptul că pot fi radicale și să rămână întipărite în mintea celor care au interacționat cu acestea. Factorul extrem intensifică supriza și e util când se încearcă captarea atenției unei mase mari de oameni fără a cheltui bugete impresionante prin crearea efectului de word-of-mouth. Acest factor trebuie folosit cu prudență, deoarece poate provoca respingere și negare.
Comic
De cele mai multe ori, campaniile de guerilla marketing au în componența lor un factor comic. Folosirea umorului este critică în succesul unei campanii de Guerilla, mai ales când implică activitate online. Umorul poate înlătura bariera dintre companie și client, asemenea modului în care umorul acționează în interacțiunile umane de zi cu zi. Umorul are un rol cheie în transformarea campaniei în viral, ceea ce duce la atingerea unei audiențe extinse. Combinarea umorului cu situația neîntâlnită este un element cheie în succesul unei campanii de guerilla marketing.
Singular
Campaniile de guerilla marketing pot folosi doar o singură data ideea de impact pentru un singur public țintă, caracterul surpriză al acestora restrânge și timpul de desfășurare al campaniei.
Ieftin
cea mai puternică caracteristică de marketing pe care guerilla marketing o deține este faptul că prezintă un buget de campanie redus, dar fără a se pierde eficiența acesteia. Beneficiile clientului: un client ce va alege o campanie de guerilla marketing va beneficia de un know how crescut ce va contribui la brand awareness-ul acestuia. Campania va fi ținută minte și asociată cu brandul clientului fără ca acesta să investească sume considerabile în alte medii de transmitere a mesajului.